STREEK

Waarom bevalt juist Portugal ons zo? Eerlijk: dat is een persoonlijke zaak en voor iedereen anders. Het land laat ons gewoonweg niet los. We herkennen onszelf in de mensen hier: net als veel Vlamingen gaan ze altijd hun best doen om je zo goed mogelijk te helpen, zelfs als het in een taal is die ze zelf niet goed spreken. Op veel plekken in Portugal boomt het toerisme enorm, maar in deze streek kan je nog het authentieke en eerlijke Portugal ontdekken en beleven.
De Portugese keuken is heel natuurlijk en gezond. Niet te vergeten is natuurlijk de vis: we zitten vlakbij de zee dus de vis is heerlijk en vers.
En wat ons nu juist bevalt aan de streek rond Casa Andorinha: het mag cliché klinken, maar het heeft gewoonweg een mix van alles. De villa is gelegen in een stille, rustige omgeving. Je kan er genieten van kalmte en privacy, maar zonder in the middle of nowhere te zitten: zon-zee-strand en bijhorende sporten zijn op slechts een kwartiertje afstand, net als het Portugese uitgaansleven. De streek ligt erg centraal in Portugal: ideaal om de combinatie te maken met een citytrip naar Lissabon bijvoorbeeld. De autosnelwegen zijn daarbovenop heerlijk om over te rijden. Ook zijn er niet minder dan drie Unesco Werelderfgoedgebieden in de buurt die de streek een cultuurgehalte van hoge kwaliteit geven. Uiteraard vind je daarnaast ook heel wat gezellige dorpjes om heerlijk doorheen te kuieren. In ’t kort: rust heb je, bedrijvigheid kan je zo krijgen.

Klik op de knop voor een samenvatting van de talloze mogelijkheden die de regio biedt.

Bezoek de website